Page 6 - Ambulante handel
P. 6

PROEVEN EN ONTMOETEN
Nog niet eerder was de tijd er zó rijp voor. Want nog niet eerder stond de consument zó open voor ambachtelijke, verse en gezonde producten, met proeven en beleven als nu. Helemaal wanneer de aankoop daarvan gepaard gaat met deskundige adviezen van gespecialiseerde vakmensen.
Goede producten – óók non- foodproducten –
Ondernemers en werknemers zullen daar- om hoe dan ook in zichzelf moeten blijven investeren. Niet alleen om de klant tevreden te houden, maar ook zichzelf. Want wie zich ontwikkelt en nieuwe uitdagingen aangaat, zit lekkerder in zijn vel, beleeft meer werk- plezier en presteert beter.
Een opleiding volgen houdt je fris en ver-
 verdienen het juiste en ware verhaal. Dat vereist kennis en kunde van degene die ze verkoopt. En dat is – alweer – de vakman met verstand van zaken: kennis van het product, kennis van verkopen en kennis van mensen.
De markt ondervindt als verkoopkanaal concurrentie van het grootwinkelbedrijf en – steeds meer – internet, vooral van thuis- bezorgsites. Gemak dient immers de mens. Maar de mens heeft ook behoefte aan soci- aal contact en de menselijke maat. Daarom komen mensen nog steeds naar de markt. Om er te verblijven, te beleven en elkaar te ontmoeten. Ook dat zijn zaken waarmee de ambulante handel zich onderscheidt.
Bij iedereen die werkt op de markt rust een grote verantwoordelijkheid op de schouders. Het is hún taak ervoor te zorgen dat de mensen blijven komen. Of liever nog: dat ze graag blijven komen. Het vereist vakman- schap om dat te kunnen bereiken.
breedt je kennis. Bovendien: investeren in jezelf maakt dat het werk ook voor langere tijd leuk blijft en mogelijk zelfs leuker wordt. Ook niet onbelangrijk: dit vermindert de kans op eventuele arbeidsongeschiktheid.
Wie zijn of haar werk lang gezond wil kunnen blijven uitvoeren, zal zuinig moeten zijn
op zijn of haar lichaam. Het kan daarom nooit kwaad je te verdiepen in de regels en middelen voor gezond en veilig werken. Net zomin als kennis hebben van hoe je een ondernemend mens wordt en blijft, zodat je later als oudere nog altijd goed uit de voeten kunt in de branche. Ook dit zijn vormen van investeren in jezelf.
De inhoud van deze Werk Wijzer in de am- bulante handel biedt oplossingen waarmee je gezond en met plezier in de branche aan het werk kunt gaan én blijven. Tot op hoge leeftijd.
Wij wensen je veel lees- én werkplezier!


   4   5   6   7   8