Page 46 - Ambulante handel
P. 46

ZELF ONDERNEMER WORDEN, OOK IETS VOOR JOU?
JE KAN DAN WEL VOORUIT WILLEN IN DE AMBULANTE HANDEL DOOR FLINK IN JEZELF TE INVESTEREN, MAAR ER IS NATUURLIJK NÓG EEN MOGELIJKHEID OM DOOR TE GROEIEN: ZÉLF ONDERNEMER WORDEN. HOE DOE JE DAT?
 De stap naar het zelfstandig ondernemer- schap past in het huidige tijdsbeeld. Wie dit overweegt, doet er goed aan zich terdege voor te bereiden. Bovendien is niet iedereen in de wieg gelegd voor het ondernemerschap, net zomin als ook niet iedereen een goede manager of leidinggevende is.
De laatste jaren zijn de regels voor het starten van een eigen bedrijf een stuk eenvoudiger en doeltreffender geworden. Doorgaans zijn geen vestigingsvergunningen en vakdiploma’s meer nodig. Hierdoor wordt de drempel om een eigen bedrijf te beginnen lager.
Kun je dan als startende ondernemer zo maar een willekeurig bedrijf beginnen? Het antwoord hierop is nee! Ook al heb je bijna geen papieren meer nodig, het is raadzaam om zeker niet zomaar zonder enige specifie- ke kennis van zaken in de ambulante handel aan de slag te gaan. De kans dat het bedrijf slaagt, neemt alleen maar toe als je vooraf goede plannen hebt gemaakt.
Heb je wel de ambitie? Bespreek het eens met je werkgever. Misschien heeft hij wel
plannen om zijn bedrijf op termijn over te dragen. Op die manier kun je na verloop van tijd in het bedrijf groeien. Zowel voor jou als voor de ondernemer kan dit een uitstekende wisselwerking van starten en stoppen zijn.
Voordat je van start gaat met een eigen bedrijf is het verstandig informatie in te winnen bij de Kamer van Koophandel en/of de branchevereniging CVAH. Deze laatste kan je helpen met allerlei tips en adviezen, zoals over het opzetten van een ondernemings- plan, het vinden van financiering en meer. Surf voor meer informatie naar de website www.cvah.nl.
 “Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact
met ons op. De CVAH helpdesk is op werkdagen telefonisch bereikbaar via 036-5409945. Mailen kan natuurlijk ook: cvah@cvah.nl
 
   44   45   46   47   48