Page 44 - Ambulante handel
P. 44

 VAKSPECIALIST WORD JE NIET ZOMAAR
DOORGROEIEN IN JE VAK
GOED ZIJN IN JE VAK IS BELANGRIJK. HET GEEFT JE EEN GOED GEVOEL. MAAR NÓG BETER WORDEN IN JE VAK GEEFT ÓÓK EEN ENORME KICK. DAAROM IS HET BELANGRIJK OM IN JE BAAN DOOR TE (KUNNEN) GROEIEN. OOK DE AMBULANTE HANDEL BIEDT DAARVOOR DIVERSE MOGELIJKHEDEN.
Leren en je verder ontwikkelen verrijkt niet alleen je kennis, maar helpt je ook verder
in je loopbaan. Vakmensen weten immers waarover ze praten. Dat vinden niet alleen klanten heel belangrijk, maar ook werkge- vers. Je staat dus sterker in je schoenen. Zo- wel op de markt als op de arbeidsmarkt. En minstens zo belangrijk: wie zich ontwikkelt en nieuwe uitdagingen aangaat, zit lekkerder in zijn vel, beleeft meer werkplezier en presteert beter.
DRIJFVEER
Wie werkt in de ambulante handel beoefent een vak. En vakmensen dienen te worden gewaardeerd voor wat ze doen. Hoe beter de vakman – dus hoe meer vaardigheden hij (of zij!) beheerst en dus ook hoe vakbekwamer hij (of zij!) is – hoe hoger de geldelijke waar- dering.
Kunnen doorgroeien en beter worden in je vak is een enorme drijfveer om door te gaan en verhoogt bovendien het werkplezier. Een prettige bijkomstigheid is dat vervolgstappen vaak gepaard gaan met een hoger salaris. Niet dat je er bij elke stap omhoog in één klap honderden euro’s op vooruit gaat, maar
elke euro meer is toch meegenomen. In de praktijk gaat het al gauw om maandelijks een paar tientjes plús de mogelijkheid langer in salaris te blijven stijgen. En dan kunnen de verschillen wél oplopen tot honderd euro of zelfs meer per maand.
FUNCTIEBESCHRIJVING
De cao’s die van toepassing zijn op de medewerkers in de ambulante handel (vis- detailhandel, detailhandel voor aardappelen, groenten en fruit en de detailhandel in bloe- men en planten) voorzien in verschillende functiegroepen en functieprofielen. Bij elke functie hoort een functiebeschrijving waarin staat wat je moet kunnen om in de betreffen- de functiegroep te komen.
Het is duidelijk: werken in de branche is leuk. Maar je kunt het voor jezelf nog leuker maken door je te blijven ontwikkelen. Daar- mee wordt het werk nóg aantrekkelijker, óók vanwege het salaris. Heb je nog meer argu- menten nodig om door te groeien in je vak?   42   43   44   45   46