Page 43 - Ambulante handel
P. 43

 onlangs een ambulante onderneming zijn gestart of op het punt staan dat te gaan doen en voor ondernemers die onlangs een am- bulante onderneming hebben overgenomen of van plan zijn dat te gaan doen. En ook voor potentiële ondernemers bij wie het ‘kriebelt’ en die meer kennis en vaardigheden willen opdoen alvorens ze de stap durven zetten. En ondernemers die al wat langer bezig zijn en die graag weer eens opnieuw over hun ondernemerschap willen nadenken.
APK VOOR JE ONDERNEMING
Voor marktondernemers die nog geen tijd hebben om de brancheopleiding te volgen, maar wel alvast eens kritisch willen kijken naar hun eigen onderneming, is er de e-learning Business Model Canvas. In deze korte cursus leert de ondernemer te werken met het model BMC dat op één A4tje laat zien hoe zijn bedrijf er voor staat, wie de klanten zijn en wat de ondernemer onderscheidt van de concurrent. De cursus biedt daarnaast inzicht in het verdienmodel en hoe de onder- nemer zijn producten verkoopt.
De e-learning is te
volgen op www.cvah.nl/ apk-voor-je-marktonderne- ming
ERVARINGSCERTIFICAAT
Vrees je dat je om vooruit te komen weer jaren terug de schoolbanken in moet, en zie je hier tegenop, dan kun je mogelijk gebruik maken van het ervaringscertificaat: door je ervaring te laten meewegen in het scholing- straject kun je vrijstellingen krijgen en wordt de duur van de opleiding verkort. In sommige gevallen komt het zelfs voor dat iemand hele- maal de schoolbanken niet meer in hoeft om voor een diploma in aanmerking te komen.
DIVERSE WORKSHOPS
Naast dit alles biedt de CVAH diverse workshops die verspreid door het land en op verschillende data worden aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan leerbijeenkomsten over de kritische klant, de inzet van social media en samen meer omzet maken.
Zie voor meer informatie over de workshops, de e-learning, de brancheopleidingen én het ervaringscertificaat de website www.cvah.nl.
 
   41   42   43   44   45