Page 37 - Ambulante handel
P. 37

 VAKSPECIALIST WORD JE NIET ZOMAAR
PASSENDE OPLEIDINGEN
OP DE MARKT IS GROTE BEHOEFTE AAN VAKSPECIALISTEN: ÉCHTE VAKMENSEN MET KENNIS VAN HET PRODUCT ÉN VAN VERKOPEN. MAAR VAKSPECIALIST WORD JE NIET ZOMAAR. DAAR MOET JE WEL WAT VOOR DOEN.
Wie wil er nou niet werken op de markt? De vrijheid, de sfeer... er zijn maar weinig bran- ches die zoveel prachtige dingen combineren: mooie producten, creatieve mensen, span- nende uitdagingen, continue vernieuwingen en fijne ontmoetingen. De ambulante handel staat nooit stil. En de wereld van de mensen die hier werken al evenmin.
Niemand krijgt vakmanschap in de schoot geworpen. Daar moet je voor studeren, in de praktijk verder leren en je specialiseren. En dat gaat maar door, want leren houdt nooit op. Het productassortiment verandert immers ook continu, en de wensen van de consument staan al evenmin stil.
Wie bij wil blijven moet zich dus blijven ontwikkelen. Gelukkig is iedereen van de noodzaak hiervan doordrongen. Zelfs de wetgever. Daarom staat nu al sinds enige jaren in de wet dat werkgevers verplicht zijn hun medewerkers opleidingen of cursussen te laten volgen die noodzakelijk zijn voor de uitoefening van hun functie. Het is aan de werkgever en werknemer om samen nader in te vullen wat voor soort opleidingen en/of trainingen hiervoor in aanmerking komen. Afspraken hierover kunnen ze in onderling
overleg maken, of in collectieve arbeidsover- eenkomsten (cao’s). In de ambulante handel zijn overigens drie cao’s van toepassing: voor de medewerkers in de detailhandel
in aardappelen, groenten en fruit, voor de medewerkers in de visdetailhandel, en voor de medewerkers is de bloemen- en plan- tendetailhandel.
Heb je echter nog geen idee welke opleiding of cursus je nu of straks wilt gaan volgen, dan biedt dit hoofdstuk je mogelijk inspiratie wat betreft de mogelijkheden waaruit je allemaal kunt kiezen.
 

   35   36   37   38   39