Page 13 - Ambulante handel
P. 13

 TIPS, TRUCS EN HULPMIDDELEN VOOR GEZOND WERKEN
FIT IN JE BAAN
JE WERKT OP DE MARKT, JE HEBT EEN FIJNE BAAN, EN DAT WIL JE NOG LANG ZO HOUDEN. ZORG ER DAN WEL VOOR DAT JE GEZOND BLIJFT. EET GEVARIEERD, DRINK NIET TE VEEL ALCOHOL, BLIJF IN BEWEGING EN DOE AAN SPORT. DAT HOUDT JE FIT.
Waak er ook voor dat je ziek wordt van je werk. Bijvoorbeeld door te zwaar te tillen. Of doordat je een verkeerde lichaamshouding aanneemt op je werkplek. Of door simpelweg te veel en te hard te werken. Hoe leuk jouw werk ook is.
ARBOWET
Ter bescherming van werknemers heeft de overheid de Arbowet opgesteld. Arbo is een afkorting van arbeidsomstandigheden en de wet is dan ook gericht op gezond en veilig werk. Bijvoorbeeld: hoe kun je dan wél veilig tillen? En wat is dan wél de juiste lichaams-
houding op je werkplek? Kijk voor de wettelijke arboregels en meer op www.arboportaal.nl.
De Arbowet schrijft niet alles dwingend voor, maar laat ruimte voor
werkgevers (lees: de CVAH) en werknemers (lees: de vakbonden) om ook zélf tot goede branchespecifieke afspraken te komen.
PRIMA BRON
De Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) heeft de vaak nogal bran-
chespecifieke afspraken uitgewerkt in een zeer toe- gankelijke arbowaaier die te vinden is op de website www.cvah.nl/downloads.
Op de pagina’s hierna belichten we enkele belangrijke onderdelen uit de arbowaaier. Zie ze als goede voorzetten voor slimme investeringen in jouw eigen gezondheid.
Heb je behoefte aan meer of specifiekere informatie? Bezoek dan zeker de website van de CVAH.
   
   11   12   13   14   15